Narnia-blogi

Nimeni on Anna Amnell, ja minulla on kaksi blogia Narnia-kirjoista, -elokuvista ja C. S. Lewisista. Ne perustuvat suurelta osalta yliopistolliseen gradu-tutkimukseen, jonka tein Helsingin Yliopistossa englantilaiseen filologiaan vuonna 1971.
Kaikkien blogieni päivittyminen ja lyhyt info ja nuortenkirjani Suomen Nuorisokirjailijat.Tämän blogin rinnakkaisblogi on Narniassa. Hakusanat blogin pohjalla.

keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010

Georgie Henleyn viimeinen Narnia-elokuva


Muistamme Georgien pikku Lucyna. Photo: Buena Vista Finland

Georgie Henley (Lucy) on 15-vuotias, hänestä on tullut viehättävä teini-ikäinen, joka säteilee elokuvan avajaisissa ja tässä uudessa elokuvassa  (katso video), joka on hänen kolmas ja viimeinen Narnia-elokuvansa, mikäli tulevat elokuvat tehdään kirjojen mukaan. (Sivupalkissa on linkki haastatteluun ja kuvia)

Lucy  ja Edmund ovat sotaa paossa Eustace-serkun luona. Eustace on ikävin mahdollinen serkku, mutta hän tulee kokemaan suuren muutoksen Narniassa, jonne hän joutuu tahtomattaan. Mikä muutos, mutta sille on esikuvansa.

Narniassahan eletään maailmassa, joka muistuttaa meidän keskiaikaamme, kuten Tolkienin kirjojen maailmakin. CS Lewis oli keskiajan ja renessanssin kirjallisuuden tutkija ja professori, joten hän tuntee keskiajan kuten myös antiikin tarut ja symbolit. Tässä elokuvassa keskiajan karttojen merihirviötkin pääsevät mukaan toimintaan.

Siirtyminen Narniaan on erilainen kuin kirjassa, rajumpi. Ehkä on haluttu tehdä "toimintaelokuva", jota tämä seikkailu olisi ollut ilman sitäkin sen mukaan, mitä olen sitä nähnyt ja lukenut siitä.  Odotan innokkaasti joulua, jolloin elokuva tulee Suomen elokuvateattereihin. Prinssi Kaspianin matka maailman ääriin tulee olemaan suuri seikkailu katsojallekin.

Ei kommentteja: