Prinssi Kaspianin matka maailman ääriin -elokuvajulisteet
Jouluna pääsemme lumisesta Suomesta Narnian kesään.
Narnia-blogi
Nimeni on Anna Amnell, ja minulla on kaksi blogia Narnia-kirjoista, -elokuvista ja C. S. Lewisista. Ne perustuvat suurelta osalta yliopistolliseen tutkimukseen, jonka tein Helsingin Yliopistossa englantilaiseen filologiaan vuonna 1971.
Kaikkien blogieni päivittyminen ja lyhyt info ja nuortenkirjani Suomen Nuorisokirjailijat.Tämän blogin rinnakkaisblogi on Narniassa. Hakusanat blogin pohjalla.. Graduni on nyt luettavissa Kaisa -talon kellarissa. Soitto kirjaston neuvontaan ja mieheni neuvot auttoivat.
maanantaina, joulukuuta 20, 2010
sunnuntai, joulukuuta 19, 2010
Joulurauhaa kaikille Narnian ystäville
Olen bloggaustauolla, mutta kirjoitan uudesta Narnia-elokuvasta vähintäänkin sen jälkeen, kun olen nähnyt sen jouluna. Hyvää joulua!
keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010
Georgie Henleyn viimeinen Narnia-elokuva
Muistamme Georgien pikku Lucyna. Photo: Buena Vista Finland
Georgie Henley (Lucy) on 15-vuotias, hänestä on tullut viehättävä teini-ikäinen, joka säteilee elokuvan avajaisissa ja tässä uudessa elokuvassa (katso video), joka on hänen kolmas ja viimeinen Narnia-elokuvansa, mikäli tulevat elokuvat tehdään kirjojen mukaan. (Sivupalkissa on linkki haastatteluun ja kuvia)
Lucy ja Edmund ovat sotaa paossa Eustace-serkun luona. Eustace on ikävin mahdollinen serkku, mutta hän tulee kokemaan suuren muutoksen Narniassa, jonne hän joutuu tahtomattaan. Mikä muutos, mutta sille on esikuvansa.
Narniassahan eletään maailmassa, joka muistuttaa meidän keskiaikaamme, kuten Tolkienin kirjojen maailmakin. CS Lewis oli keskiajan ja renessanssin kirjallisuuden tutkija ja professori, joten hän tuntee keskiajan kuten myös antiikin tarut ja symbolit. Tässä elokuvassa keskiajan karttojen merihirviötkin pääsevät mukaan toimintaan.
Siirtyminen Narniaan on erilainen kuin kirjassa, rajumpi. Ehkä on haluttu tehdä "toimintaelokuva", jota tämä seikkailu olisi ollut ilman sitäkin sen mukaan, mitä olen sitä nähnyt ja lukenut siitä. Odotan innokkaasti joulua, jolloin elokuva tulee Suomen elokuvateattereihin. Prinssi Kaspianin matka maailman ääriin tulee olemaan suuri seikkailu katsojallekin.
tiistaina, joulukuuta 14, 2010
Jouluna näemme Kaspianin matkustavan maailman ääriin
Narnian tarinat Prinssi Kaspianin matka maailman ääriin (trailer, Narnia.com)
Entistä parempi, entistä kauniimpi Narnia-elokuva.
keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010
perjantaina, syyskuuta 17, 2010
Narnian tarinat: Kaspianin matka maailmaan ääriin
Tänä vuonna tiedämme kaikki yhden joululahjamme. Joulupäivänä 25.12.2010 on Narnian tarinat: Kaspianin matka maailmaan ääriin - elokuvan ensi-ilta. Lokakuussa ilmestyy uusi painos kirjasta, ja sen kansi liittyy elokuvaan. Ja vielä yksi uutinen - myös äänikirja on tulossa ensi kuussa. Lue lisää uudesta Narnia-elokuvasta (Koululainen-lehti)
sunnuntai, syyskuuta 12, 2010
Leijonapatsas
Narnialaisessa kodissa voisi olla tällainen Aslan-veistos takan reunalla.
Kuva Zagrebista Hotel Esplanadista.
lauantaina, heinäkuuta 31, 2010
Narnian tarinat: Kaspianin matka maailmaan ääriin
C.S. Lewis: The Voyage of the Dawn Treader. Kansikuva: Pauline Baynes. Lue kirja elokuvaa odotellessasi, suomeksi tai englanniksi.
Elokuva prinssi Kaspianin matkoista on tulossa. Katso trailer ja lue tiedote.
maanantaina, toukokuuta 10, 2010
sunnuntai, helmikuuta 21, 2010
maanantaina, helmikuuta 01, 2010
Narnian talvi ja meidän talvi
Talvimaisema Töölönlahden läheltä Helsingistä
Kauniit talvimaisemat tuovat mieleen Narnia-elokuvan, jossa oli hienoja lumisia maisemia. Rakastamme talvea, sillä silloin on joulu, voi luistella, hiihtää, laittaa lumilinnoja, nauttia talvesta.
Narnilaisille talvi oli kirous, ikitalvi, jonka Valkoinen velho oli taikonut. 'Valkoinen velho' on käännösvirhe, sillä englanniksi tämä naispuolinen diktaattori on White Witch, valkoinen noita. (Merlin taas oli velho, joka teki hyvää, the Great Wizard).
Diktaattorikuningatar oli kieltänyt joulun, ja meillehän joulu tekee talvesta romanttisen ja lempeän. On valoja ja värejä. Narniassa oli noidan pitkän hallituskauden aikana diktatuuri, oli vakoilijoita, ja Narnian eläimiä, ihmisiä ja kääpiöitä murhattiin ja heitettiin virumaan vankilaan tai taiottiin kivipatsaiksi.
(Narnian kääpiöt eivät ole lyhytkasvuisia ihmisiä, vaan satuolentoja, jotka ovat syntyneet maasta, niin kuin vanhoissa tarinoissa ja saduissa kerrotaan. He olivat oma lajinsa.)
Narnialaisilla ei ollut myöskään kevättä, kesää eikä syksyä, vain jatkuva ankara kylmyys ja viima. He kokivat talven eri tavalla kuin me. He olivat iloisia, kun Aslan palasi, ja lumet sulivat. Varmaankin heille tuli seuraavana talvena tavallinen talvi-ilmasto, ja he pystyivät iloitsemaan taas talvesta kuten mekin tehdään.
lauantaina, tammikuuta 23, 2010
Lontoolaiset leijonapatsaat Aslanin esikuvina
Kuva: Joonas Heiskanen
Lontoon kuuluisin aukio on Trafalgar Square kaupungin keskustassa, neljän tien risteyksessä. Aukio perustettiin Englannin voitettua Napoleonin vuonna 1805. Amiraali Nelsonin patsaan juurelle lisättiin vuonna 1868 neljä leijonaa, jotka on suunnitellut taiteilija Edwin Landseer. Nämä majesteettiset leijonat innoittivat C.S. Lewisia hänen luodessaan Aslania Narnia-kirjoihin.
lauantaina, tammikuuta 02, 2010
Prinssi Kaspianin matkat 2010
Voimme nähdä jo joitakin kuvia vuoden 2010 joulukuussa elokuvateattereihin tulevasta elokuvasta, joka kertoo Kaspianin matkoista maailmaan ääriin. Narnialaisten maailmahan on sellainen, miksi keskiajan ihmiset kuvittelivat maailman: sillä on laita - ja siellä tapahtuu kaikenlaista jännittävää, josta varsinkin urhea hiiriritari Riipitsiip on haaveillut koko ikänsä. Voit seurata Narniawebista, miten elokuva etenee.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)